© Pari-daeza

Fruit: Citrus × mitis (Calamondin)

Algemeen

De calamondin is een niet winterharde, bladhoudende citrus die tot 3 meter hoog wordt en die enige malen per jaar bloeit met geurende witte bloemen gevolgd door groene vruchten die naar donkeroranje rijpen. Public Domain - © Pari-daeza - Forest & Kim Starr, Starr 070906-8931 Citrofortunella microcarpa, CC BY 3.0 - Albatross2147 at English Wikipedia, Calamondin in our front yard, CC BY-SA 3.0 Opkweken Zie Citrus. Vermeerderen door zaaien en stekken.

Rassen: n.v.t.

Oogsten De vruchten hebben bijna een jaar nodig om te rijpen en moeten geoogst worden voordat ze zacht zijn. De vruchten zijn na de oogst minder dan een week te bewaren. Gebruik De vrucht is eetbaar en smaakt zuur m.u.v. de schil die zoet smaakt. Hij kan als handfruit worden gegeten of worden verwerkt in diverse gerechten en dranken. De schil is dun, kan gemakkelijk verwijderd worden, Het vruchtvlees bestaat uit zes tot tien segmenten, is oranje van kleur, sappig en zuur. De vruchten worden gebruikt als sap als een citroen of limoen bij vis, gebak, in saus of soep of worden verwerkt tot marmelade. Calamondin laurie, Calamondin Jam, CC BY-SA 3.0 - Marshman at en.wikipedia / Eric Guinther, Calamansi products, CC BY-SA 3.0
PARI-DAEZA De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Pari-daeza
De Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof

© Pari-daeza

Fruit: Citrus ×

mitis

(Calamondin)

Algemeen

De calamondin is een niet winterharde, bladhoudende citrus die tot 3 meter hoog wordt en die enige malen per jaar bloeit met geurende witte bloemen gevolgd door groene vruchten die naar donkeroranje rijpen. Public Domain - © Pari-daeza - Forest & Kim Starr, Starr 070906-8931 Citrofortunella microcarpa, CC BY 3.0 - Albatross2147 at English Wikipedia, Calamondin in our front yard, CC BY-SA 3.0 Opkweken Zie Citrus. Vermeerderen door zaaien en stekken.

Rassen: n.v.t.

Oogsten De vruchten hebben bijna een jaar nodig om te rijpen en moeten geoogst worden voordat ze zacht zijn. De vruchten zijn na de oogst minder dan een week te bewaren. Gebruik De vrucht is eetbaar en smaakt zuur m.u.v. de schil die zoet smaakt. Hij kan als handfruit worden gegeten of worden verwerkt in diverse gerechten en dranken. De schil is dun, kan gemakkelijk verwijderd worden, Het vruchtvlees bestaat uit zes tot tien segmenten, is oranje van kleur, sappig en zuur. De vruchten worden gebruikt als sap als een citroen of limoen bij vis, gebak, in saus of soep of worden verwerkt tot marmelade. Calamondin laurie, Calamondin Jam, CC BY-SA 3.0 - Marshman at en.wikipedia / Eric Guinther, Calamansi products, CC BY-SA 3.0
Planten en tuinwerk Planten en tuinwerk